HTML

"Botanoo - MLM átverés" blog az átverés

A Botanoo - MLM átverés bloghoz értelmesen hozzászólva, a blog témáját tökéletes indokokkal alátámasztottan megcáfolva folyamatosan törölték a kommentemet. Nem tartom igazságosnak, hogy csak negatív vélemény lehet azon a blogon, ezért hoztam létre ezt. Nem tudom, hogy Bagee - a blog tulajdonosa miért törölt ki minden értelmes hozzászólást, ami az ő hasból ütött érveit cáfolják.

Friss topikok

  • Vargáné Csorba Judit: @Fehér Norbi Srt Tejfogu: Én is szeretném "nyugdíjazni " a részem. Mi ez a lehetőség? Nem tudok ... (2014.05.20. 10:51) Botanoo

Címkék

Archívum

Botanoo

2012.02.06. 11:46 sempronnn

 http://mlm-atveres.blog.hu/2011/05/30/botanoo#comment-form

A fenti blogról folyamatosan törölték az értelmes hozzászólásokat, és betelt a pohár, nyitottam egy normális blogot a témának.

Az alábbi volt a kommentem, szerintem ez sehol se sértő, csak alátámasztottan cáfolta Bagee felhasználó légből kapott véleményét.

Több ember kommentjét is láttam, hogy kitörölték, amik értelmesek voltak.

 

Íme az eredeti cikk, lehet jelenteni "lopásért", de akkor legalább hagy kommentelhessünk ehhez. Ide viszont lehet rosszat is és jót is kommentálni a témához, nem csak rosszat!

Tehát:

 

 

"Botanoo, a Carbon Credit kereskedelemre építő újabb lehúzó Multi Level Marketing csoda.

Újfent a környezetvédelemre érzékeny és egyben hiszékeny embereket akarja valaki jó rászedni és más kárán gazdagodni.

Miről is van szó?
A marketingduma az, hogy vegyél Carbon Creditet, amiből majd CO2 kvótát vehetsz, ami egyre drágább lesz, így tuti a siker. Hát igen, vagy lehet mégsem....?
Valójában egy piramisjátékról van szó, mert valós termék az nincs a Botanoo mögött, csak egy ígéret rá, hogy majd valamikor lesz egy szintén nem kézzelfogható kvóta.
Addig is egy hazánkban semmiféle engedéllyel nem rendelkező cég milliószámra hordja ki a pénzt az országból, puszta ígéretekért cserébe. Természetesen foggal körömmel tiltakoznak a befektetés szó használata ellen, hisz ha azt tennék az végképp tiltott volna. (megjegyzem, ha nem befektetésről beszélünk, akkor ez nem más, mint egy piramisjáték)
Természetesen a hatóságok, élükön a PSZAF-el már vizsgálódnak, így csak idő kérdése mikor lesz az egészre ráborítva a bili.

Csábító kilátások nem?

Webirodáról, a belépés óta megduplázott, triplázott pénzekről szólnak a hírek és természetesen azok miatt tart itt az ország, akik nem akarnak a bomba üzletbe is beszélni!
Hát kéremszépen a bomba üzletek nem megkeresik az embert, hanem a bomba üzletekért kivétel nélkül tenni kell valamit. Az, aki az embert tuti üzletbe csábítja csak egy naiv balek lehet, vagy egy vérszívó szélhámos. Hogy miért? Hát mert ha olyan jó üzlet, akkor ahhoz nem lasszóval kellene fogni a kispénzű népet, hanem az első néhány nagypénzű ember megcsinálná maga a bizniszt.

A lényeg Botanoo kapcsán, hogy a termékről senki nem tud semmit, csak széndiokszidkvótázik össze-vissza, mert az komoly dolog, hisz a hírekben is benne van. Az, hogy az országok közötti CO2 kereskedelemhez nekünk kisemberként semmi közünk, főleg nem a Botanoo által az kimagyarázható. Majd lesz, dolgoznak rajta. Mi meg higgyük el és addig is egy olyan pilótajátékba tegyük a pénzünket, amit szorongatnak a hatóságok!"

 

A kommentem erre az alábbi volt, amit többször kitöröltek:

 

 

"Még én se láttam a rendszerben senkit se bukni, a fél családom ebből él.

Nekem is van benne pénzem, a legelején szálltam be és piszkosul jól jártam.
Eleinte nem mertem belekezdeni, én vagyok az az ember, aki nem hisz ezeknek, ezért a legkisebb csomagot választottam. De amint láttam, hogy hogy megy - már megbántam, hogy csak a legkisebbel kezdtem, és azóta minden pénzemet beletoltam.

Mára megnégyszereződött...
(és egy percet nem foglalkoztam vele, 1 ember se lépett be alám)

Persze ha valaki csak most száll be, az már nem jár ilyen jól, de a pénzünk duplája se rossz! :)

Van néhány negatívuma, mint pl. 3 hónapra biztosan le kell kötnöd a pénzt - és 1-2 hét az átfutás utána, amég megkapod (az elsőt) - és a nyereségedből 16% SZJA-t kell fizetned.

Krediteket eddig nem is lehetett venni a kuponokból, az mától elérhető.

Gábor1989 - én 18 és 26€ körül tudom a Botanoo-n keresztül hozzáfért kreditek világpiaci értékét!"

 

 

 

19 komment

Címkék: környezetvédelem mlm átverés co2 botanoo

A bejegyzés trackback címe:

https://botanooo.blog.hu/api/trackback/id/tr444071593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aeren 2012.02.28. 11:40:12

Szia,

Jó hozzászólás, aki meg szeretné védeni a botanoo-t azt azonnal törlik és ki is tiltják.

Skorpi 2012.02.29. 22:38:39

Azért érdemes néha oda is ellátogatni, hogy hergelik egymást.

Van pár printscript-em törölt hozzászólásokról (ha jól sejtem nem az összes), úgyhogy további szíves felhasználásra felajánlom. :)

milédy 2012.02.29. 23:53:25

Végre.
Fellélegeztem.Most várjunk a negatív skeptikus ellenlábasokra,akik megpróbálnak meggyőzni,h hülye vagyok:)

milédy 2012.03.01. 16:44:45

Ezt kaptam válaszul,miután harmadszor is kitiltott bagee.
"Öreg Halász válaszolt neked:

@milédy: Én benne vagyok az "üzletben", annyiban, hogy én is beléptem, és befizettem 1200 Eurót. :-(
Mit ragozzam ?
Látványos prezentáció, előadás, segítsünk megmenteni a Földet, és még keressünk is rajta.
Úgy hirdették, hogy "Zöld projektek", persze, jó lenne zöld beruházásba fektetni.. akkor még nem tudtam, hogy a Botanoo.
Igazából nem láttam át (és most sem látom át) azt a credit-kupon dolgot, a lényeg, hogy mindig csak "majd" válthatjuk át a crediteket valódi kvótákra. A kuponok ára persze szépen nő a belső rendszerben, de nem tudod eladni !!! Az elején csak pedzegették, most nyíltan megmondták: azzal lehet pénzt keresni, ha mást beléptetünk, építjük a "lábunkat", mindig a rövidebbet, hogy kevésbé legyen rövid.
Hát én nem fogok senkit átverni.. :-(
Nem akarok erről irogatni, igyekszem elfelejteni, bár ennyi pénzből valami értelmeset is csinálhattam volna.. pl. a Vöröskeresztnek adom, vagy a Máltai Szeretetszolgálatnak..

Van valami jó módszer kiszállni ebből a Botanooból ?
Legalább a pénz egy részét visszakapni ?"

milédy 2012.03.01. 16:46:01

van egy olyan sejtésem,h öreg halász,nem más mint bagee,és talán anula is bagee:)

co_2 2012.04.07. 22:43:30

Szerintem is egy két ember áll mögötte, csak lejáratni szeretnék a cég hírnevét, 1 éve ezzel foglalkoznak, hogy törlik az értelmes hozzászólásokat, így téves képet adnak az oda látogatóknak.

Az én hozzászólásaimat is már rengetegszer törölték...

3-4 username-el egymás bizonygasság, hogy nem jó, úgy, hogy ki sem próbálták...
Mintha bárki kényszerítette volna őket, hogy kell venni egy üzleti csomagot...

co_2 2012.04.08. 11:35:14

Találtam egy érdekes videót a Botanooról és Peter Alexander-ről, ide írom mert a többi blogról kitörlik:

www.botanoo.ru/about/

J_O_L_A_N 2012.04.09. 17:01:13

@co_2: Ez a videó csak egy reklám, öntömjénezés, és a haverok, rokonok véleménye (Sanne Nielsen, Christian Andersen cégalapítók, Lexander anyja, stb). Olyasmi mint egy párt választási kampányüzenete, azok igazságtartalmára vonatkozóan vannak már tapasztalataink, de tény hogy mindig rengeteg embert képesek meggyőzni.

Amúgy én sem tartom korrektnek bagee részéről az ellentétes véleményű kommentek törlését, így megszűnik az értelmes vita. Relaxisland blogja kritikán aluli személyeskedésről szólt, nem kár érte hogy törölték, Hlev blogjáért viszont kár, az egy szakmai blog volt többé kevésbé értelmes vitával.

A kérdésem/felvetésem most a következő lenne;
"Krediteket eddig nem is lehetett venni a kuponokból, az mától elérhető." Hazánkban a cég 2010-es indulásától a kreditek megjelenéséig a rendszerben eltelt több, mint másfél év, ezzel ti is tisztában vagytok. Nyilvánvaló, hogy lehet ezzel pénzt keresni, kifejezetten jól, a kuponok áremelkedése ezt jól jelzi hogy mennyit, ezt nem is vitattuk. A kérdés az, hogy az új tagok befizetésein kívül volt-e erre bármilyen más, valós üzleti vagy gazdasági tevékenységből származó anyagi fedezet. Az interneten fellelhető botanoo kompenzációs terv tanulsága szerint nem igazán, 1200 Euró befizetése esetén 940 Euró 25%-áből vesznek valódi karbon krediteket, (az ezekkel való kereskedés számít üzleti tevékenységnek) a többi elmegy jutalékokra, személyes co2 ellentételezésre, adminisztrációra.
A 25 %-okból vásároltak tavaly 4,1 millió kreditet, (ezek minősített, zömében szélerőművek áltlal 2006-2009 között termelt VCS kreditek), de a markit adatbázis tanulsága szerint alig pár ezret sikerült azóta nyugdíjaztatni, azokat is zömmel saját célra. Az ourclimate-n az ígért kereskedési platform indítása régóta várat magára. Hol van tehát a tagok gazdagodását megalapozó (piramis-elven kívüli) gazdasági tevékenység?

Valóban 18 és 26€ között van az önkéntes kreditek világpiaci értéke? A kötelező piaci EUA ára 7€ alatt a CER ára 4€, a Chicagoi klímatőzsdén az önkéntes kreditek ára ritkán lépi át az 1 dollárt. A VCS kreditekkel kereskedő brókerek (akik szintén termelőktől veszik termelői áron) haszna általában eurocentekben mérhető, nem 10-15 € kreditenként mint a botanónál, az eladáskor ezek komoly konkurenciaként jelentkeznek. Hogyan lesz ebből így jól jövedelmező karbon kredit biznisz, ami képes eltartani a hálózatot bővülés kényszere nélkül?
Többek közt ezek az aggályaim, várom a reagálásokat.

FazekasLaci 2012.04.10. 10:02:48

@J_O_L_A_N: A Botanoo "alfája és omegája" az, hogy csakis az újonnan belépők pénzéből származik a "nyereség", közvetlen módon (a jutalékok, bónuszok által), és közvetett módon (ha valakinek sikerül eladni a kuponokat). Tehát a Botanoo-ba nem áramlik be pénz kívülről, csakis a belépettek pénzét osztják szét.

Az eladásra felkínált kuponok eladása automatikusan történik, úgy, hogy minden újonnan belépő tag a kuponjainak 90%-át a Botanoo-tól kapja, 10%-ok a korábbi tagok által eladásra felkínáltból.

De hangsúlyozom, a kuponok mögött nincs semmi.

J_O_L_A_N 2012.04.12. 14:35:51

@FazekasLaci: Hát „valami” azért csak van mögötte...

www.slideshare.net/bicsak/botanoo2012-kompenzcis-terv

Tehát a csomagok a következőképpen néznek ki a jelenleg érvényes kompenzációs terv alapján:

- Ajánlói tagság: 250 EUR, ebből 100 EUR személyes CO2 ellentételezés, 100 EUR kuponok vásárlása, (és 50 EUR adminisztráció)
- Nagykövet tagság: 400 EUR, ebből 100 EUR személyes CO2 ellentételezés, 200 EUR kuponok vásárlása, (és 100 EUR adminisztráció)
- Kvóta kereskedő tagság: 1200 EUR, ebből 100 EUR személyes CO2 ellentételezés, 940 EUR kuponok vásárlása, (és 160 EUR adminisztráció)

Ez alapján (13. dia) a kuponok 80%-a származik a botanootól, 20% a tagoktól (xtanoo.com eladási sorából), de ez egy 3 hónapos anyag, lehet hogy a te adatod igaz. Mindenesetre az erős ösztönzés megvan a benntartásra:

„Hogy megtartsd folyamatos jogosultságod Multi Affliate Bónuszra (MAB) és Matching Bónuszra (MB), az eredeti unitmennyiség 70%-át benn kell tartanod unit számládon” „A carbon creditekre átváltott unitok is beleszámítanak a 70%-os feltételbe”
ez így ebben a formában ösztönzés a piramis építésére az üzleti tevékenység (karbon kredit kereskedés) rovására.

Amire érdemes odafigyelni, minden csomag tartalmazza a 100 EUR személyes CO2 ellentételezést. Ez karbon kreditek tagok részére történő nyugdíjaztatását jelenti, valamint rögzített áron egy fix belső keresletet a cég által megvásárolt kreditekre. „Minden tagunkat szeretnénk, ha kizöldülne, zölden élne és zölden dolgozna. Amint becsatlakozol a Botanoo családba Te is elindulsz ezen az úton, hisz minden csomagból €100 értékben carbon crediteket vásárolunk és a saját nevedre, vagy céged nevére nyugdíjazunk a Markit.com-on.”

Kérdés, hogy ez megtörtént-e egyáltalán ezelőtt valaha, ennek nyomának kell lenni.
Ha egyszerűsítve 20ezer taggal számolunk, és azzal a 10 euróval, amennyiért a tagoknak váltják a krediteket, akkor ez 200ezer kredit nyugdíjazását jelenti. Ennek nincs nyoma a markiton, és mivel csak tavaly az év második felében vásároltak be valódi karbon kreditekből a piacon, az előtte lévő időszakban nem is volt mit nyugdíjazni. Hosszú kihagyás után tegnapi napon április 11.-én történt 8 db nyugdíjazás magyar magánszemélyek részére, mindenkinek 10 db kredit. Ez tökéletesen megfelel a tagi személyes ellentételezésnek, mivel 10 db x 10 EUR =100 EUR. Ez tehát elkezdődött, el kellett már kezdeni valamit hogy legyen valami látszat, legyen a markiton kredit forgalom, de erre miért is kellett 2 évig várni? Ez 2millió EUR, eddig ezen az összegen is ültek a tulajdonosok.

AntiKorrupt 2012.05.12. 20:29:09

egy vélemény:

"Engem még az elején be akartak szervezni, két rokonom be is lépett, de nekem egyből az lett gyanús, hogy a bemutatóban összemosták a kötelező és önkéntes piac jellemzőit, nyilvánvaló szakmai ferdítéseket és hazugságokat adnak be a népnek, pl „a zöld farm 1 KWh áram előállításáért 1 karbon kreditet kap”, aki járatos bármennyire is a kibocsátás kereskedelemben az tudja hogy ez hazugság. De ez egy szekta igazából, az agymosás legprofibb módszereit használva, a tagok olyan mértékben hipnotizálva vannak, hogy bármennyi észérvet felhozol nekik, az mind süket fülekre talál. Hiába írtunk azóta bármit fórumokon, hiába jelentek meg cikkek, mégsem értünk el semmit, nem hitték el az emberek, ugyanúgy léptek be ezrével. Még a PSZÁF állásfoglalást is - pedig az elég konkrét és meggyőző volt - el tudták adni úgy, hogy bemásolták a botanót népszerűsítő oldalakra bizonyíttékként hogy a céggel minden rendben van, (miközben az állásfoglalás az ellenkezőjéről szólt) kivastagították azt a részt, hogy a kuponokkal történő belső platformon kereskedés nem engedélyköteles, pedig a kérdés az volt, hogy a valódi karbon kreditek kereskedéséhez van-e engedélyük. De az emberek ezen is átsiklottak. De miért lehet sikeres?

a szci meggyőző módszerek
a nagy haszon, a gyors meggazdagodás ígérete
a környezetvédelem és természet megóvása iránti erős vágy kihasználása az emberekben, akikkel elhitetik, hogy ezzel végre valóban tehet a környezetvédelemért, megválthatja a világot, ezzel a csodálatos és példátlan összefogással, és még meg is gazdagodhat belőle

Az előadásokon az előadó a saját gazdagodásával, kifizetett beszervezési jutalékaival bizonygatja a dolog működőképességét. A magyar átlagember semmit sem tud a hazánkban még ismeretlen önkéntes CC piacról, de a szakmabeliek sem, ezt lehetett kihasználni. Nagyon jól ki lett ez találva, és a piramisjáték vád igazából nem állt meg kezdettől fogva, mivel volt kezdettől termék a rendszerben, webáruházat működtettek, ahol e-cigit, napelemes laptoptöltőt, feliratos kulcstartót, meg mindenféle bizbazt lehetett venni a kuponokért – persze a piaci ár többszöröséért.

A botanoo.com-on az adatvédelmi és jogi nyilatkozatokban minden felelősséget elhárítanak az alapítók, és ők nem is ígértek soha hivatalosan semmit, megtették helyettük az alájuk szervezett emberkék, akiknek a balhét majd el kell vinni. Olyan cégstruktúrát alakítottak ki, hogy bukás esetén ők megússzák. A fő alapító Peter Alexanderként mutatkozott be jó ideig, aztán kiderült hogy az Alexander nem is a vezetékneve hanem a második keresztneve, az igazi vezetékneve Lexander. A botanoo honlapon mára már nincs fenn semmi információ az alapítókról, pár hete eltávolították, de addig is csak hazugságok voltak fenn (elismert környezetvédelmi szakember, 10 éves tapasztalat, olyan vállalat tulajdonosa ami nem is létezik, stb) meg a bemutatkozó szövegek mellett a fényképek üres helyei.

A koncepció amúgy majdnem hihető volt;

- első fázis: hálózatépítés és tőkefelhalmozás, 1 évig csak kuponokat árultak, melyek értékét mesterségesen emelték központilag, az új belépők pénzéből kaptak a felettük lévők jutalékot, karbon kredit még nem volt a rendszerben, ez ment több mint egy évig, de a hitegetés elegendő hajtóerőt biztosított.

- második fázis: elkezdett a cég karbon krediteket vásárolni nagy mennyiségben, ezeket regisztrálták a markit.com-on, tagok átválthatták a kuponjaikat kreditekre 10 Eurós áron, tovább folyt a terjeszkedés

- harmadik fázis, létrehoztak egy platformot (ourclimate.com), ahol a tagok által birtokolt krediteket jó haszonnal el lehet adni a zöldülni vágyó cégeknek, magánembereknek. Mivel a kereslet óriási és egyre nő, az ár is egyre emelkedik, a botanoo az önkéntes CC kereskedés legnygyobb bástyájává válik.

Január óta minden tagsági csomag tartalmaz 100 Euró személyes ellentételezést, tehát 10 db karbon kreditet nyugdíjaznak a tag nevére a markit-on 10 Euro /db áron. A cég ezen egyrészt jól keres, mivel a krediteket 2-5 Euróért vehette meg kb, másrészt végre a tagi nyugdíjazások útján mutatkozik némi forgalom a markit.com-on. A probléma is innentől kezdődik, ugyanis az elmúlt 2 év alatt nem adtak el karbon kreditet senki külsősnek. Jó ideje csak a hitegetés megy, az ourclimate.com-on nem indították be a CC kereskedést, csak webáruház van ott is mindenféle feliatos pólót, sapkát lehet kapni. Olyan teljesen átlátszó indokokat találnak ki, hogy az oldal véglegesítése programozói nehézségek miatt csúszik (fél éve???), a markit nem készült fel az automatizált kredit-nyugdíjaztatásra, nem adják el a 6 millió kreditjüket, mert a vevő csak 12 milliót akar egyben, stb. A tagok megvettek egy rakás kreditet és azóta megállt a pénzmozgás, eladni csak egymásnak tudnának, vagy arra bíztatják őket, hogy keressenek vevőket maguk. Hát még egyet sem sikerült találniuk. Pénzt kivenni a rendszerből csak annyit lehet, amennyit a rendszer enged, ez a új belépők aktuális befizetéseinek kb 20 %-a, sorban állnak a pénzért az xtanoo.com-on. Amíg volt sok belépő, sokan tudtak kivenni nagy összegeket, megszedték magukat, de egyre kevesebb az új belépő, ezt a "médiatámadásnak" tudják be, persze hivatalos cáfolatot a nyilvánvaló vádakra nem adtak a cég részéről, nem is tudnak, csak egymást győzködik falakon belül. A tagok ingerültek, sokan a csőd szélére kerültek, tudok olyanról, aki házát kocsiját eladta, hitelt is vett fel, és mind belerakta.

Egy tag véleménye panasza a botanoo facebook oldalról:

"‎1. Nem lehet ennyi ember nyomorát - akiknek a befizetéséből él a cég - egy kis "kommunikációs hibával" elintézni. Ez több mint cinizmus! Különben SEMMILYEN kommunikáció nincs, hónapok óta nincs hírlevél, leszámítva a következő Nagy Rendezvény és a következő szenzációs Verseny közlését. 100 t cc eladása többet érne, mint 100 verseny.
2. Lehet, hogy egyes vezetőknek nem gond megvárni a következő és következő rendezvényt, hogy elejtsenek egy fél mondatot, miért nem lesz pénzünk és ki a hibás érte, de sok embernek már egy hét is sok, nemhogy egy hónap.
3. Mire jött létre az Ourclimate? Hogy mi adjuk el a cc-inket, ha pénzhez akarunk jutni? Egy olyan honlapot bárki készít pár euróért…
4. „A világ legnagyobb cc-piacát” létrehozó cég nem tudja, hogy „állítólag” mire van vagy nincs felkészülve a markit???
5. Egy globális piacra törő cég nem hivatkozhat egy kis magyar médiatámadásra. Ha igen, akkor nagyon kis törékeny cégecske…
6. Azt állítani, hogy nem adunk el 100 t cc-t, mert csak 12 milliót kérnek, ez már RÖHEJ! Vagyis az lenne, ha nem a mi pénzünk lenne leblokálva.
7. Tipikus példa a rácsodálkozás, hogy nem tudták, miből fizettek be az emberek. Az pedig már szélhámosság azt állítani, hogy nem mondták, mikor lesz pénz az egészből. Igenis, mondták az év elejét! Lexander decemberben Bukarestben azt is mondta, legyünk nyugodtak, még Romániából is vannak már vevők. De akármit is mondtak, azt hiszem jogos az elvárás, hogy 15 hónap után végre kapjunk valamit a befizetett pénzünk után.
8. Azt pedig hagyjuk, hogy az északi meg a nyugati gondolkodás mennyire felsőbbrendű, mint a közép-kelet-európai! Miért nem ad el csomagot a Botanoo Dániában, Svédországban meg Németországban, és miért csak Magyarországon, Romániában és Oroszországban??? A választ, azt hiszem, már tudjuk…
9. A hitet, kitartást meg bizalmat hagyjuk a Hit Gyülekezetére… lassan a Botanoo egy szekta lesz, mert többet beszélünk a hitről, mint a carbon creditről.
Ha mindezeket Peter Lexander és a „magyar felső vezetés” nem veszi figyelembe és nem tesz semmit az utolsó órában sem, hanem tovább nyomja az atyáskodó kioktató szöveget, akkor nem üzleti lehetőségről volt szó, hanem egy nagy átverésről."

A szomorú igazság, hogy nem tudják eladni a CC-ket ennyiért, Magyarországon biztosan nem. Ki is lenne annyira eszetlen a mai gazdasági helyzetben, hogy kifizessen 18 Eurót egy olyan papírért, ami azt igazolja, hogy egy kínai szélfarm vagy brazil kerámiagyár 2006-ban nem bocsátott ki egy tonna szén dioxidot a tevékenysége során. Most még a tulajok egy utolsó pénzbezsebelési akcióját láthatjuk a bedőlés előtt, megemelték a jutalékkifizetési limiteket, és versenyeket hirdetnek hogy ki tud még több tagot toborozni. Közel a vég...."

J_O_L_A_N 2012.05.15. 15:38:05

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/visszaeltek-a-varos-nevevel-80022
Szóval ez is hazugság volt. Keresni kellett egy jó hazai referenciát, így hát nyugdíjaztak a klímavédelmi kezdeményezéséről híres Tatabánya részére 840 db kreditet a tudta nélkül, és ezzel bizonygatták az előadásokon hogy van már magyar vevő. Ez azt is jelenti, hogy ezidáig egy árva darab karbon kreditet sem tudtak értékesíteni. Ahogy kezdettől várható is volt.

WildBear 2013.02.05. 11:24:02

Na mi van ?
Sikerült eladni a krediteket ?
A rendőrség már vizsgálja a Botanoo-piramist.

Fehér Norbi Srt Tejfogu 2014.02.21. 14:44:26

Kedves "Botanoo Tagok"!

Amennyiben van kuponotok, szombaton ismét megtudhatjátok, hogyan vegyétek ki a pénzetek.
Prezentáció helye: Hotel Óbester, Debrecen, Péterfia u. 49.
Ideje: 2014. február 22. 16-18h
Belépő: 1500Ft.

Kérlek tedd ki az üzenőfaladra, és terjeszd, segítsünk egymáson!

Üdv!

WildBear 2014.05.19. 11:32:59

@Fehér Norbi Srt Tejfogu: Na mi van, sikerült eladni a kuponokat ?

Fehér Norbi Srt Tejfogu 2014.05.19. 11:45:21

Igen, 800db az eddig eladott kuponok száma.
Lassan, nagyon lassan de biztosan előre. Nem erre számított amikor belepumpáltam a pénzem ebbe, de most látok egy kisebb alagutat, fénnyel a végén ;)

Peter Alxandernek pedig üzenem, hogy ne tegyen 95-ös üzemanyagot a Ferrarijába, mert ha tönkremegy, nem lesz újra pénze felújítani. Mindet kiszedem belőle.

WildBear 2014.05.19. 16:05:16

@Fehér Norbi Srt Tejfogu: 800 db az kb. nulla, ráadásul ezek nagy részét a tagok "nyugdíjazták".
Átverés volt az egész.

Fehér Norbi Srt Tejfogu 2014.05.20. 08:18:43

Én nyudíjaztattam. Tag vagyok, lett belőle pénzem. Hol a probléma? :D

Vargáné Csorba Judit 2014.05.20. 10:51:43

@Fehér Norbi Srt Tejfogu:
Én is szeretném "nyugdíjazni " a részem.
Mi ez a lehetőség?
Nem tudok róla semmit,de nagyon szeretnék a pénzemhez jutni.
Ki " intézi" a nyugdíjazást?
Kérem, írja meg kit keressek ?
Köszönettel:
Vargáné
süti beállítások módosítása